Kycklingbröst med bräserad sallad och tomatiserad smörsås

Publicerat:
2016-02-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kycklingbröst
- 1msksmör
- 1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
- 4stgemsallad/hjärtsallad huvud
- 4-5 dlkycklingbuljong av tärning eller koncentrerad fond
- 2-3mskolivolja
- 1tsktorkad timjan
- 1-2krmsalt
- 1nypa(or)peppar
Tomatsås
- 2stmogna tomater
- 2dlbuljong från salladskoket
- 1dlvitt vin
- 30gsmör, rumsvarmt i tärningar
- salt
- nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingbrösten till fin färg på skinnsidan, salta och peppra. Lägg i ugnsfast form.
2. Ansa salladen, halvera dem på längden och lägg trångt i en ugnsfast form. Koka upp och häll på buljong, ringla över olja, krydda med timjan, salt och peppar. Täck med aluminiumfolie så det sluter tätt.
3. Baka kyckling och sallad i ugnen ca 20 min, kycklingen ska ha en innertemp på minst 68°. Under tiden, kärna ur och hacka tomaterna till såsen.
4. Håll kyckling och sallad varmt under folie. Koka upp 2 dl av salladsbuljongen, vitt vin och hackade tomater, koka ihop tills det mesta av vätskan kokat in. Tillsätt smöret och kör med handmixer till en sås, smaka av med salt och peppar.
5. Skiva upp kycklingbrösten och servera med sallad och sås.