Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer
- 4skiva(or)brieost
- 2paketbacon
- 1knippa(or)färsk timjan
- salt och peppar
Thaimorötter:
- 6stmorötter
- 1strödlök
- 5dlkokosmjölk
- 1/2mskröd currypasta
- 1dlsalt, peppar och citronsaft
- smör och olja till stekning
- 1dlfärsk koriander
Så lagar du
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Salta och peppra. Fyll fickan med en skiva brieost, lägg i ett par kvistar timjan. Linda 2-3 skivor bacon runt varje filé. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Thaimorötter:
Skala och skär morötterna i ca 2 cm tjocka bitar, skiva löken. Fräs morötter, lök och currypasta i lite smör och olja.
Häll på kokosmjölken. Om den är för tjock, späd med lite vatten. Koka under lock tills morötterna är mjuka. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Blanda i koriandern precis innan servering.
Ta ut kycklingen och skär i skivor diagonalt, servera i djup tallrik med thaimorötterna och det fyllda brödet.