Kycklingbröst med majssås och färskpotatis- och sparrisragu

Publicerat:
2016-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kyckling
- 600gkycklingbröst med skinn, gärna majskyckling
- 2msksmör
- 1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
Majssås
- 2 ½dlkycklingbuljong av tärning eller koncentrerad fond
- 2dlmajskorn
- 1dlmellangrädde
- 1-2mskkoncentrerad kycklingfond
- salt
- vitpeppar
Potatis- och sparrisragu
- 500gfärskpotatis
- 300ggrön sparris
- 2+2msksmör
- salt
- nymalen vitpeppar
- 2dlfinriven parmesanost
Så lagar du
1. Majssås: Koka buljong och majskorn cirka 10 minuter. Kör det hela i mixer eller matberedare och passera genom trådsil ner i en kastrull. Pressa ur så mycket vätska som möjligt. Koka upp majspurén med mellangrädde. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingbrösten runtom i smör, krydda. Låt steka i ugnen till minst 68° innertemp, 15-20 min.
3. Ragu: Skrubba och koka potatisen nätt mjuk i saltat vatten. Låt svalna lite och dela i små munsbitar. Skölj och ansa sparrisen, dela i munsbitar. Stek den nätt mjuk i 2 msk smör, salta och peppra lätt. Bryn potatisen i en annan stekpanna i 2 msk smör. Blanda allt med riven parmesan i en stor skål.
4. Servering: Hetta upp såsen. Skär upp kycklingen och fördela på tallrikar med ragun och bjud såsen bredvid.