Kycklingbuljong med nudlar och pekingägg

Publicerat:
2016-04-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kycklingskrov
- 1blomkål
- 2röda chili
- 2citrongräs
- 1ingefära
- Om du hittar lite ogräs som ramslök, löktrav eller kirskål så lägg det i buljongen
Pekingägg
- 4ekologiska ägg, hårdkokta
- 1dlsoja
Så lagar du
1. Skär loss blommor från blomkål och rosta i stekpanna med lite olja och salt. Strimla stammen och blomkålsbladen fint.
2. Rosta skrov och vingar i ugn på 200 C tills gyllenbruna. Lägg över i en kastrull. Täck med vatten. Sjud i minst 5 timmar. Smaka upp med salt och låt stå i kylen över natten om ni kan.
3. Skär citrongräs, ingefära, chili och koriander fint. Lägg i en pressokanna. Slå sedan på rykande buljong vid servering och låt dra i 2 minuter. Pressa ner och slå över lätt kokta nudlar, blomkål, peking ägg och nyklippt koriander.
Pekingägg
Lägg ner ny skalade varma ägg i en liten form och slå på soja. Låt stå tills de får fin färg och smak. Dela i klyftor.
Dryckestips
Besserweisser, Stockholm Brewing Co., Stockholm
Alkoholfritt
Fentimans Ginger Beer, London, England