Kycklingbuljong och kokt kycklingkött

Publicerat:
2015-11-18Tillagningstid:
Efter att ha styckat kycklingen och tagit hand om bröst, lår och ben kan du koka en underbar buljong av resten av kycklingen. Köttet som från vingarna och skrovet kan du rensa och använda till t ex wok eller soppa.
Ingredienser
4portioner
- 1½litervatten
- 2tsksalt
- 15stsvartpepparkorn
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stmorot
- 1stgul lök
- 1bit(ar)rotselleri eller några selleristjälkar
- 1stkyckling, skrovet och vingarna
Så lagar du
1. Koka upp vatten, salt, svartpepparkorn. Skiva vitlöksklyftorna, skala morot, lök och rotselleri och skär dem i bitar och lägg ner dem i vattnet.
2. Ta bort njurarna som sitter på insidan av ryggen. Lägg ner skrovet och vingarna i den varma buljongen. Koka upp och skumma. Låt sedan sjuda sakta under lock 45 minuter. Kyl den snabbt.
3. Låt gärna buljongen stå kallt över natten. Ta upp kycklingen och sila buljongen.
4. Rensa bort allt kött från benen. Använd det t ex i en kycklingwok med curry, i soppa eller sallad. Ta vara på buljongen. Koka eventuellt ner den.