Kycklingburgare

Kycklingburgare

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1/2kg
    kycklingfärs
  • 1st
    ägg
  • 1st
    gul lök
  • 5msk
    ströbröd
  • 1tsk
    salt
  • 4st
    hamburgerbröd eller liknande
  • 1st
    salladshuvud (lollo rosso)
  • 1st
    gurka
  • 4st
    tomater
  • smör och olja till stekning

Dressing till burgaren

  • 1dl
    crème fraiche
  • 1msk
    dijonsenap
  • salt och peppar

Så lagar du

Blanda färs, ägg och finriven lök. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare (lite plattare än vanliga hamburgare), vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i smör och olja på stark värme. Efterstek dem i ugnen på 150 grader i ungefär tio minuter.

Skiva tomaterna, slanta gurkan och riv salladen. Blanda crème fraiche, peppar, salt och dijonsenap till dressingen. Lägg burgarna i bröd med skivade tomater, gurka och sallad, toppa med dressingen.

Dela det här receptet med dina vänner!