Ingredienser
4portioner
- 1/2kgkycklingfärs
- 1stägg
- 1stgul lök
- 5mskströbröd
- 1tsksalt
- 4sthamburgerbröd eller liknande
- 1stsalladshuvud (lollo rosso)
- 1stgurka
- 4sttomater
- smör och olja till stekning
Dressing till burgaren
- 1dlcrème fraiche
- 1mskdijonsenap
- salt och peppar
Så lagar du
Blanda färs, ägg och finriven lök. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare (lite plattare än vanliga hamburgare), vänd dem i ströbröd och stek gyllenbruna i smör och olja på stark värme. Efterstek dem i ugnen på 150 grader i ungefär tio minuter.
Skiva tomaterna, slanta gurkan och riv salladen. Blanda crème fraiche, peppar, salt och dijonsenap till dressingen. Lägg burgarna i bröd med skivade tomater, gurka och sallad, toppa med dressingen.