Kycklingfilé med basilikasås

Publicerat:
2015-11-18Tillagningstid:
Använd ugnstermometer så blir kycklingen inte överkokt utan saftig och god.
Ingredienser
2 - 4portioner
Kycklingen
- 500gkycklingfilé
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
- smör till stekning
Basilikasås
- 1kruk(or)färsk basilika
- 2dlcrème fraiche
- 1klyfta(or)vitlök, liten
- 2krmsalt
- nymald svartpeppar
Tillbehör
- tex ugnsxstekta potatisklyftor, morötter och lök eller andra rotfrukter
- ev. lite färsk spenat
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek med skinnsidan ner tills den får fin färg. Lägg filéerna i en ugnsform med skinnsidan upp. Stek cirka 30 minuter tills innertemperaturen är 68°.
3. Basilikasås: Mixa basilikabladen med mixerstav och tillsätt crème fraiche, pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera kycklingen med såsen och t ex ugnsstekta potatisklyftor, morötter och lök och gärna lite färsk spenat.