Ingredienser
10portioner
- 900gkycklingfilé
Marinad:
- rivet skal av 1 citron
- 3/4dlpressad citron
- 3/4dlkinesisk soja
- 3/4dlolja
- 1tsktimjan
- 0,5tskmald svartpeppar
- 2vitlöksklyftor
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
2. Skär kycklingfiléerna i små avlånga bitar. Lägg ner dem i marinaden.
3. Blötlägg små träspett och sätt ugnen på 250º.
4. Trä upp kycklingen på spetten. Grilla dem mitt i ugnen 6-8 min, vänd dem gärna efter halva tiden.
Detta blir ca 35 små spett.
<b>Buffé med plockmat för ca 10 personer:</b>
* Kycklingfilé på små spett
* Crostini med getost och lufttorkad skinka
* Crostini med tapenad
* Focaccia med gorgonzola och kronärtskockor
* Grönsaker i stavar: morötter, paprika, selleri och salladsblad
* Coctailtomater
* Mandel- och citrontårta med jordgubbar