Kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost

Kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    färska rödbetor
  • 4st
    kycklingfiléer
  • olivolja
  • smör
  • 1dl
    färsk timjan
  • 1dl
    färsk rosmarin
  • 2st
    färska vitlökar
  • 4msk
    balsamvinäger
  • 1msk
    strösocker
  • 1påse(ar)
    bladspenat
  • 200g
    fetaost
  • 2msk
    kapris
  • salt och peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 180 grader.

Skala och tärna rödbetorna. Koka dem därefter i ca 20 minuter.

Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan på hög värme i smör och olja. Lägg över filéerna i en ugnsform och krydda med färsk timjan och rosmarin. Dela vitlökarna i stora bitar och lägg i formen. Ringla olivolja över vitlöken. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Lägg de färdigkokta rödbetorna i en varm panna. Slå över balsamvinäger och tillsätt strösocker. Salta och peppra. Låt koka tills det nästan inte finns någon vätska kvar.

Vid servering, lägg rödbetorna i ugnsformen tillsammans med kycklingen, strö över bladspenat och fetaost. Toppa med kapris.

Dela det här receptet med dina vänner!