Kycklingfiléer med glacerade rödbetor och fetaost

Ingredienser
4portioner
- 8stfärska rödbetor
- 4stkycklingfiléer
- olivolja
- smör
- 1dlfärsk timjan
- 1dlfärsk rosmarin
- 2stfärska vitlökar
- 4mskbalsamvinäger
- 1mskströsocker
- 1påse(ar)bladspenat
- 200gfetaost
- 2mskkapris
- salt och peppar
Så lagar du
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och tärna rödbetorna. Koka dem därefter i ca 20 minuter.
Bryn kycklingfiléerna på skinnsidan på hög värme i smör och olja. Lägg över filéerna i en ugnsform och krydda med färsk timjan och rosmarin. Dela vitlökarna i stora bitar och lägg i formen. Ringla olivolja över vitlöken. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg de färdigkokta rödbetorna i en varm panna. Slå över balsamvinäger och tillsätt strösocker. Salta och peppra. Låt koka tills det nästan inte finns någon vätska kvar.
Vid servering, lägg rödbetorna i ugnsformen tillsammans med kycklingen, strö över bladspenat och fetaost. Toppa med kapris.