Mozzarellafyllda kycklingfiléer med potatismos

Publicerat:
2016-10-13Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Pappas potatismos
- 1,5kgskalad potatis
- 2,5dlmjölk
- 1tsksalt
- 1msksvartpeppar
- 2burk(ar)majs
- 50gsmör
- 4äggulor
Kycklingfileér med mozzarella
- 8Kycklingfiléer
- 200gmozzarellaost
- 8soltorkade tomater (inlagda i olja)
- 8-15färska basilikablad
- 8skiva(or)bacon
- rapsolja (till stekning)
- tandpetare
Så lagar du
Pappas potatismos
1. Blanda alla ingredienser utom majs i en gryta eller skål. Kör på lägsta hastighet med en elvisp tills dess att moset får en fin konsistens. Vid behov, häll i lite mer mjölk.
2. När moset är färdigt så blanda ner majsen försiktigt med elvispen.
3. Toppa gärna med lite dill.
Kycklingfileér med mozzarella
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär en ficka i varje kycklingfilé, så lång och djup som möjligt utan att skära igenom filén. Tryck in ca 25 gram mozzarellaost, 1 soltorkad tomat och 1-2 basilikablad i varje kycklingfilé.
3. Nåla ihop kycklingfilen med tandpetare.
4. Salta och peppra försiktigt eftersom baconet också ger sälta.
5. Rulla en baconskiva runt varje kycklinfilé och stek sedan kycklingen på bägge sidorna så att de får färg. Stek därefter färdigt kycklingen i ugnen i ca 20 minuter (det är viktigt att den blir ordentligt genomstekt).