Kycklinggryta i tomatsås med romsk pasta

Publicerat:
2020-01-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pasta
- 4ägg
- vetemjöl
- 1 klicksmör
Grytan
- 1purjolök
- 1palsternacka, hackad
- 1rotselleri, hackad
- 2-3gula eller röda paprikor
- 2vitlökar, krossade
- 1½literkycklingbuljong
- 1burk(ar)tomatpuré
- 1burk(ar)krossade tomater
- 1färsk kyckling/biff med kappa/höns
Marinad
- cayennepulver
- salt, svartpeppar och vitpeppar
- vitlökspulver
- paprikakrydda
- olivolja
Till servering
- ärtskott
- 1ask(ar)vitlöksgroddar
- lagerblad
Så lagar du
Pasta
1. Koka upp vatten i en kastrull med salt för pastan.
2. Ta fram en bunke och ha i det kokta saltade vattnet.
3. Tillsätt 4 ägg i bunken.
4. Lägg till vetemjöl och blanda så konsistensen blir mjuk, men inte för kletig.
5. Ta en sked och använd dig av kanten av skeden, doppa den i kokande vatten och ha i små bitar av degen i den kokande vattnet.
6. När pastan kokar upp vet du att den är färdig, ha sedan på en klick smör.
Grytan
1. Lägg grönsakerna (stora bitar av rotselleri, palsternacka, paprika, purjolök och vitlök) i en stor gryta.
2. Dags för tomatsåsen. Häll kokande vatten i en bunke med salt.
3. Tillsätt ca 3–4 matskedar tomatpuré i taget och ca 3-4 matskedar krossade tomater i taget.
4. Tillsätt 1,5 l buljong. Vispa samman. Tillsätt mer tomatpuré och krossade tomater till en jämn "soppa".
Köttet
1. Skär nu upp kycklingen i större bitar och marinera den i en större skål med följande ingredienser: olivolja, paprikakrydda, cayennepulver, vitpeppar, svartpeppar, vitlökspulver och salt.
2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn kycklingen innan den ska in i ugnen.
3. Nu blandar man alla ingredienser i den stora grytan. Grönsakerna, den brynta kycklingen och tomatsåsen. Häll över kokande vatten så att det precis täcker allt och tillsätt lagerblad.
4. Nu ska grytan stå i ugnen 45 min på 200 grader.
5. Du serverar grytan i djupa tallrikar tillsammans med pastan och toppar med ärtskott, persilja och vitlöksgroddar som gör att det lyfter grytans smaker.
6. Klart att servera!