Kycklinggryta med curry

Publicerat:
2021-03-10Tillagningstid:
Kyckling i krämig currysås serveras med ris och goda tillbehör. Det går bra att ta majsstärkelse om du vill ha det glutenfritt.
Ingredienser
6portioner
- 900gkycklingfilé
- smör till stekning
- 1mskcurry
- 1 ½tsksalt
- 1 ½mskvetemjöl eller majsstärkelse
- 1dlvatten
- 2dlcrème fraiche
- 2tskkinesisk eller japansk soja
- nymald svartpeppar
Tillbehör
- ris
- skivad banan
- russin
- jordnötter
- chutney
- kokosflingor
Så lagar du
- Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna och flytta över till en gryta.
- Strö över curry, salt och vetemjöl i grytan. Rör om. Koka ur pannan med 1 dl vatten och häll det sedan i grytan. Tillsätt crème fraiche och kinesiskt soja. Koka upp och koka under lock i 5–10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.
- Se att kycklingen är färdig och smaka av om det behövs mer salt och vrid över lite svartpeppar.
- Servera med ris och de andra tillbehören i skålar vid sidan om.