Kycklinggryta med dill
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1stkyckling
- 1stpurjolök
- 1bit(ar)rotselleri
- 1stmorot
- 1stpalsternacka
- 2stlagerblad
- 1tärning(ar)hönsbuljong
- 1-2dlvitt vin
- 1knippa(or)dill
- Pickels av tex gurka, morötter och syltlök
- 2mskolja
- Salt & peppar
- Råris, vanligt ris, couscous eller potatis till servering
Så lagar du
1. Gör ett snitt i kycklingen så att det går att "vika" ut den så att den blir platt. Detta för att förkorta tillagningstiden. Annars går det också bra att grilla kycklingen hel.
2. Salta och peppra kycklingen. Grilla den i ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.
3. Tärna under tiden grönsakerna och bryn i oljan i en gjutjärnsgryta. Häll på vin, lägg i lagerblad och buljongtärningen. Rensa kycklingen och låt den koka med i grytan i 5-10 minuter.
4. Lägg i hackad dill och pickels precis före serveringen.
5. Servera med ris, couscous eller potatis.