Kycklinggryta med dill

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kyckling
  • 1st
    purjolök
  • 1bit(ar)
    rotselleri
  • 1st
    morot
  • 1st
    palsternacka
  • 2st
    lagerblad
  • 1tärning(ar)
    hönsbuljong
  • 1-2dl
    vitt vin
  • 1knippa(or)
    dill
  • Pickels av tex gurka, morötter och syltlök
  • 2msk
    olja
  • Salt & peppar
  • Råris, vanligt ris, couscous eller potatis till servering

Så lagar du

1. Gör ett snitt i kycklingen så att det går att "vika" ut den så att den blir platt. Detta för att förkorta tillagningstiden. Annars går det också bra att grilla kycklingen hel.

2. Salta och peppra kycklingen. Grilla den i ugnen i 225 grader i cirka 30 minuter.

3. Tärna under tiden grönsakerna och bryn i oljan i en gjutjärnsgryta. Häll på vin, lägg i lagerblad och buljongtärningen. Rensa kycklingen och låt den koka med i grytan i 5-10 minuter.

4. Lägg i hackad dill och pickels precis före serveringen.

5. Servera med ris, couscous eller potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!