Kycklinggryta med julsmaker

Publicerat:
2016-12-01Tillagningstid:
En saffrans- och glöggdoftande kycklinggryta som passar bra på mingelfesten.
Ingredienser
4portioner
- 600gkycklingflié
- 1stfast äpple
- 1ströd paprika
- 1strödlök
- 1bit(ar)färsk ingefära, ca 4cm
- 1ströd chili
- 3stvitlöksklyftor
- 1tskpaprikapulver
- 1påse(ar)saffran (0,5g)
- 2dläppelglögg
- 2dlgrädde
- 1tärning(ar)hönsbuljong
- salt och peppar
- smör till stekning
Så lagar du
1. Putsa kycklingfiléerna och dela i mindre bitar.
2. Tärna äpple och paprika. Skala rödlöken och skär i klyftor. Skala vitlök och riv den på ett rivjärn.
3. Bryn kycklingen i smör i en stekgryta. Tillsätt tärnat äpple och paprika, rödlöksklyftor, riven vitlök och finhackad chili och fräs med kycklingen några minuter. Tillsätt glögg, grädde, paprikapulver och saffran, lägg i buljongtärningen och riv ned ingefära.
4. Låt puttra på svag värme under lock cirka 5-7 minuter. Smaka av med ev salt och peppar.
5. Servera med kokt ris och en grönsallad.