Kycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 4st
    Skinnfria kycklinglår, eller motsvarande mängd skinnfria kycklingdelar
  • 100g
    Aprikoser, torkade
  • 100g
    Katrinplommon
  • 25g
    Sötmandel
  • 1st
    Gul lök, finhackad
  • 1/2msk
    Kanel
  • 1/2msk
    Kardemumma
  • 1g
    Saffran
  • Saften från en citron
  • Saften från en apelsin
  • 4dl
    Kycklingbuljong

Så lagar du

Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i cirka 5 minuter på 225 grader (mandlarna är klara när de har en lätt, rostad yta).

Hetta upp oljan in en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran tills det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i cirka en timme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen.

Dela det här receptet med dina vänner!