Kycklinggryta med saffran, kanel och kardemumma
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 4stSkinnfria kycklinglår, eller motsvarande mängd skinnfria kycklingdelar
- 100gAprikoser, torkade
- 100gKatrinplommon
- 25gSötmandel
- 1stGul lök, finhackad
- 1/2mskKanel
- 1/2mskKardemumma
- 1gSaffran
- Saften från en citron
- Saften från en apelsin
- 4dlKycklingbuljong
Så lagar du
Börja med att skålla mandlarna: Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna. Skala mandlarna och rosta dem i ugnen i cirka 5 minuter på 225 grader (mandlarna är klara när de har en lätt, rostad yta).
Hetta upp oljan in en kastrull. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran tills det börjar dofta gott. Lägg kycklingbitarna ovanpå löken och tillsätt aprikoser, katrinplommon, rostad mandel, buljong samt citron- och apelsinsaft och låt allt sjuda i cirka en timme. Grytan är klar när kycklingköttet nästan faller av benen.