Kycklinggryta med tomat, libbsticka och fänkål med helt matvete

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kyckling

Till buljongen:

  • 1st
    gul lök
  • 1kvist(ar)
    libbsticka
  • 1msk
    palsternacka
  • salt

Till tomatsalsa:

  • 200g
    tomater (frusna eller burk)
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 4msk
    olivolja
  • salt

till grytan

  • olivolja
  • 2st
    charlottenlök
  • 2st
    fänkål
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • torkad chili - efter smak
  • basilika
  • libbsticka
  • Steksnöre att binda upp rouladerna med
  • 1dl
    vitt vin
  • 1st
    citron
  • salt
  • 4dl
    helt matvete (bovete) - koka enligt anvisning på förpackningen

Så lagar du

Gör så här:

Stycka kycklingen så att du får ut bröstfiléerna och lårfiléerna. Lägg resten av kycklingen i en gryta, täck med vatten och koka tillsammans med gul lök, lite libbsticka, palsternacka och salt i ca 1 timme. Smaka av och sila upp buljongen.

Tomatsalsa - mixa tomaterna med vitvinsvinäger, olivolja och lite salt med en stavmixer och ställ till sidan.

Grytan - lägg ut lårfiléerna och fyll insidan med basilika och lite salt. Rulla ihop och bind samman rouladerna med steksnöret - gärna med lite libbsticka på utsidan.

Skär ner fänkålen i klyftor och stek dom i olivolja tillsammans med lök och vitlök.

Dela det här receptet med dina vänner!