Kycklinggryta med tomat, libbsticka och fänkål med helt matvete
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1stkyckling
Till buljongen:
- 1stgul lök
- 1kvist(ar)libbsticka
- 1mskpalsternacka
- salt
Till tomatsalsa:
- 200gtomater (frusna eller burk)
- 2mskvitvinsvinäger
- 4mskolivolja
- salt
till grytan
- olivolja
- 2stcharlottenlök
- 2stfänkål
- 2stvitlöksklyftor
- torkad chili - efter smak
- basilika
- libbsticka
- Steksnöre att binda upp rouladerna med
- 1dlvitt vin
- 1stcitron
- salt
- 4dlhelt matvete (bovete) - koka enligt anvisning på förpackningen
Så lagar du
Gör så här:
Stycka kycklingen så att du får ut bröstfiléerna och lårfiléerna. Lägg resten av kycklingen i en gryta, täck med vatten och koka tillsammans med gul lök, lite libbsticka, palsternacka och salt i ca 1 timme. Smaka av och sila upp buljongen.
Tomatsalsa - mixa tomaterna med vitvinsvinäger, olivolja och lite salt med en stavmixer och ställ till sidan.
Grytan - lägg ut lårfiléerna och fyll insidan med basilika och lite salt. Rulla ihop och bind samman rouladerna med steksnöret - gärna med lite libbsticka på utsidan.
Skär ner fänkålen i klyftor och stek dom i olivolja tillsammans med lök och vitlök.