Kycklingragu
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingklubbor
- 8stkycklingvingar
- 2dlvitt vin
- 200gmorötter
- 2stsmå lökar
- 4stvitlöksklyftor
- 1/3kruk(or)timjan
- 1/2tskrosmarin
- 2mlpersilja
- 4stlagerblad
- rapsolja eller olivolja
- svartpeppar och salt
- 200gfullkornspasta
Så lagar du
Dela kycklingklubborna och snitta dem. Dela vingarna och stek dem med rapsolja tills dom är gyllenbruna. Lägg över i en kastrull. Stek grönsakerna med olivolja tills de börjar få färg och häll på vinet. Häll över i kastrullen på kycklingen och tillsätt vatten så det nästan täcker. Lägg i örtkryddorna. Salta och peppra. Låt koka ca 20 min. Lägg därefter i pastan och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.