Kycklingragu

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingklubbor
  • 8st
    kycklingvingar
  • 2dl
    vitt vin
  • 200g
    morötter
  • 2st
    små lökar
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1/3kruk(or)
    timjan
  • 1/2tsk
    rosmarin
  • 2ml
    persilja
  • 4st
    lagerblad
  • rapsolja eller olivolja
  • svartpeppar och salt
  • 200g
    fullkornspasta

Så lagar du

Dela kycklingklubborna och snitta dem. Dela vingarna och stek dem med rapsolja tills dom är gyllenbruna. Lägg över i en kastrull. Stek grönsakerna med olivolja tills de börjar få färg och häll på vinet. Häll över i kastrullen på kycklingen och tillsätt vatten så det nästan täcker. Lägg i örtkryddorna. Salta och peppra. Låt koka ca 20 min. Lägg därefter i pastan och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!