Kycklingrillette på rester

Publicerat:
2020-10-02Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 1dlsparat spad från grillad kyckling
- 2-3mskvitt vin
- 75gsmör
- 1schalottenlök
- 1msktimjan, finhackad
- ca 200gkycklingkött
Till servering
- 1baguette
- smör
- 1mskbladpersilja, finhackad
- cornichons eller något annat picklat
Så lagar du
1. Sila av och koka upp spadet från den grillade kycklingen. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt vitt vin för syran. Ställ åt sidan.
2. Skala och hacka schalottenlök fint. Stek löken i 1/3 av smöret tills den mjuknat. Lägg i resten av smöret och finhackad timjan.
3. Ta bort skinnet på kycklingen och riv eller hacka kycklingköttet fint. Blanda ner kycklingen och spadet i kastrullen och låt sjuda någon minut så att kycklingköttet blir riktigt saftigt och mjukt. Låt svalna något. Vill du ha en slätare rillette kan du vispa med elvisp eller mixa med stavmixer.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp i en ren glasburk och låt svalna helt.
6. Servera på baguette med smör. Lägg på pickles och strö över bladpersilja.
Tips
Har man inga rester och vill göra rillette på andra vis kan man pröva ankrillette eller laxrillete till exempel. Rilletten håller sig i kylskåp i cirka 5 dagar.