Kycklingrullar med ärtkräm och polkabetor

Kycklingrullar med ärtkräm och polkabetor

Publicerat:

Tillagningstid:

Salviadoftande kyckling med frisk syra från vinet och god sötma från ärtkräm och betor.

Ingredienser

4portioner

Kycklingen

  • 4st
    kycklingfiléer
  • 4msk
    färskost
  • 1dl
    riven parmesanost
  • 4skiva(or)
    lufttorkad skinka
  • 1st
    syrligt äpple
  • 2dl
    vitt vin
  • färsk salvia
  • salt och peppar

Betorna

  • 500g
    polkabetor
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Ärtkräm

  • 250g
    gröna ärtor
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Till servering

  • 1st
    huvud romanesco alt broccoli

Så lagar du

1. Polkabetor: Sätt ugnen på 200°C. Skala betorna och klyfta dem. Lägg i ugnssäker form och vänd runt i olja, salt och peppar. Ugnsbaka dem i mitten av ugnen ca 30 minuter.

2. Kycklingen: Banka ut kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Bred ut en matsked färskost på varje filé, lägg på en skiva lufttorkad skinka och fyra blad salvia. Riv äpplet grovt och fördela på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra runt om.

3. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingrullarna runt om. Tillsätt sedan vin och några blad salvia. Sätt på ett lock och låt bräsera ca 5-7 minuter. 

4. Ärtkräm: Tina ärterna. Mixa ärter, vitlök, olja och citron till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

5. Romanesco: Koka hel i lätt saltat vatten ca 5-10 minuter.

6. Servering: Skiva kycklingen och lägg upp på en tallrik. Servera med en klick ärtkräm, ugnsrostade betor och kokt romanesco eller broccoli.

Dryckestips

Rött vin - Leth Blauer Zweigelt Tregrande Reserve 2013, Österrike
Nr 2254, 89 kronor

Rött vin - Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills 2012, Grekland
Nr 2850, 109 kronor

Alkoholfri must - Cuvée September Äppelmust 2013, Sverige

Dela det här receptet med dina vänner!