Kycklingschnitzel med stuvad potatis och morötter

Publicerat:
2021-05-18Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Kyckling
- 600gkycklingfilé
- 1tsksalt
- 1tskpeppar
- 1msksoja
- 2ägg
- 1dlvispgrädde
- 3dlmjöl
- 1½dlströbröd
- 4dlolja
Stuvad potatis med morötter
- 1kgpotatis
- 400gmorötter
- 1½literkyckling- eller grönsaksspad eller buljong
- 50gsmör
- 4mskmjöl
- efter smakcayennepeppar
Så lagar du
1. Dela kycklingfiléerna i två delar, banka ut dem till ca 0,5 cm tjocka.
2. Knäck ägg i en skål. Vispa ihop med soja, salt, peppar och vispgrädde, låt schnitzeln vila i äggblandningen ca 10 min.
3. Under tiden förbered potatis- och morotsstuvningen. Skala potatis och morötter. Dela potatisen i fyra delar och skiva morötterna.
4. Häll över kyckling- eller grönskasfond och låt koka i 15 min
5. Häll mjöl och ströbröd i en skål och blanda i cayennepeppar, sedan vänd kyckling skivorna i mjöl- och ströbrödsblandningen.
6. Hetta upp oljan och stek två schnitzlar i taget, ca 5 min på varje sida på medelhög värme.
7. När schnitzlarna är klara, lägg upp dem på en ungsbleck och håll dem varma tills du är klar med redningen.
8. Smält smör i en stekpanna på svag värme och rör ner mjölet, rör om tills redningen får en fin brun färg. Sedan späd med ca 3-4 dl grönsaksspad under omrörning.
9. Häll det över potatisarna och morötterna, låt koka i 3-5 minuter. Klart att servera!