Kycklingspett med ingefära och chili

Publicerat:
2015-12-29Tillagningstid:
Lättlagade marinerade grillspett som får smak av bland annat ingefära, chili, koriander och citrus. Låt kycklingen ligga i marinad minst ett par timmar för att ta smak av kryddorna.
Ingredienser
4portioner
- 4stkycklingfiléer
Marinad
- 1stliten gul lök
- 1klyfta(or)vitlök, krossad
- 2½cmfärsk ingefära, riven
- 2mskmörk soja
- 2tskchilipulver
- 1tskmald koriander
- 2tskfarinsocker, råsocker eller honung
- 1mskpressad citron eller lime
- 1mskvegetabilisk olja
Så lagar du
1. Skär kycklingfilén i långa strimlor. Häll alla ingredienserna till marinaden i en skål och vispa om ordentligt.
2. Lägg i kycklingen och vänd den i marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylskåpet i minst 2 timmar.
3. Lyft köttet ur marinaden, vecka strimlorna och trä dem på blötlagda bambu- eller tunna träspett. Salta och peppra.
4. Grilla spetten på ej för hög värme, innertemperaturen ska nå 72°.