Kycklingspett med ingefära och chili

Kycklingspett med ingefära och chili

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagade marinerade grillspett som får smak av bland annat ingefära, chili, koriander och citrus. Låt kycklingen ligga i marinad minst ett par timmar för att ta smak av kryddorna.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer

Marinad

  • 1st
    liten gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök, krossad
  • cm
    färsk ingefära, riven
  • 2msk
    mörk soja
  • 2tsk
    chilipulver
  • 1tsk
    mald koriander
  • 2tsk
    farinsocker, råsocker eller honung
  • 1msk
    pressad citron eller lime
  • 1msk
    vegetabilisk olja

Så lagar du

1. Skär kycklingfilén i långa strimlor. Häll alla ingredienserna till marinaden i en skål och vispa om ordentligt.

2. Lägg i kycklingen och vänd den i marinaden. Täck över med plastfolie och låt dra i kylskåpet i minst 2 timmar.

3. Lyft köttet ur marinaden, vecka strimlorna och trä dem på blötlagda bambu- eller tunna träspett. Salta och peppra.

4. Grilla spetten på ej för hög värme, innertemperaturen ska nå 72°.

Dela det här receptet med dina vänner!