Kycklingspett med parmaskinka och salvia

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 600gkycklinglårfilé
- 8skiva(or)parmaskinka
- 1kruk(or)färsk salvia ( eller annan valfri örtkrydda)
- 8stträspett
Så lagar du
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ut skinkskivorna slätt på en skärbräda.
Lägg kycklinglårfiléerna utvikta på parmaskinkan. Om förpackningen inte innehåller 8 filéer, så går det bra att dela och pussla lite. Vill du ta bort fettet så gör det, men kom ihåg att där sitter mycket av smaken.
Salta och peppra.
Lägg en knippe färsk salvia på varje.
Rulla ihop på längden till korta knubbiga "stubbar" och sätt en pinne igenom.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt stå i ugnen i 20 minuter eller tills kycklingsaften är genomskinlig.
Kostnad: ca 15 kronor per portion.