Kyld gurksoppa

Publicerat:
2017-08-04Tillagningstid:
Fräsch och frisk gurksoppa kompletterar kräftornas sälta. Se till att servera soppan riktigt kyld.
Ingredienser
4portioner
- 2stgurkor
- 70gfärsk spenat
- 1stvitlöksklyfta
- 2dlkall grönsaksbuljong
- ½dlfärska myntablad
- 1stlime
- 2tskäppelcidervinäger
- salt och peppar
Till servering
- grekisk yoghurt
- färsk mynta
Så lagar du
1. Skala och skär gurkan i mindre bitar. Mixa den med buljong, mynta och spenat i matberedare. Smaka av med pressad vitlök, limesaft, äppelcidervinäger, salt och svartpeppar. Låt stå kallt innan servering.
2. Servera med en klick grekisk yoghurt och några färska myntablad.
Dryckestips
Öl:
Jämtlands Bärnsten Lager, Sverige
Nr 1307, 19:90 (33 cl)
Vitt vin:
Blanc Pescador, Spanien
Nr 7915, 69 kronor
Hunter's Riesling 2016, Nya Zeeland
Nr 2480, 87 kronor
Sancerre Les Pierris 2016, Frankrike
Nr 2259, 159 kronor
Alkoholfritt
Öl:
Nils Oscar Alkoholfri, Sverige
Nr 1909, 15:90 (33 cl)
Vin:
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor