Läckra glutenfria zucchinitortillas

Publicerat:
2019-10-07Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 400gzucchini
- 1½dlmandelmjöl
- 3dlost, riven
- 1stägg
- 2dlbabyspenat
- 1dlfärsk basilika, hackad
- 1nypa(or)salt och peppar
Så lagar du
1. Tvätta och riv zucchinin. Lägg den rivna zucchinin i en sil och pressa ur överloppsvätska. Om zucchinin fortfarande känns väldigt fuktig, placera mellan två handdukar och klappa torr.
2. Lägg zucchinin i en skål, tillsätt mandelmjöl, riven ost, kryddor och ägg. Rör om väl till en deg.
3. Tillsätt några grovt hackade spenatblad och hackad basilika.
4. Ställ in ugntemperaturen på 180 varmluftsugn, 200 normal.
5. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och klicka ut zucchinideg, 4 st á 1 dl.
6. Lägg ett annat bakplåtspapper över zucchinin och pressa ut till plättar.
7. Ta bort pappret och grädda tortillorna i cirka 15-20 minuter mitt i ugnen tills de fått lite färg på ytan.Om du bakar två plåtar samtidigt ska du byta plats mellan plåtarna efter 10 minuter.
8. Låt tortillorna svalna i några minuter innan du lyfter av dem från plåten.
9. Fyll tortillorna med valfri fyllning t. ex salladsblad, tomater, gurka, paprika, avokado och lökringar. Riven ost eller fetaost passar också utmärkt som tillbehör. Som sås gräddfil, smetana, guacamole eller salsa.
10. I den här versionen av Saris tortillarecept använde vi bönröra som fyllning. Fräs gul paprika, lök och svarta bönor. Krydda med svart peppar och rökt paprikapulver. Garnera med finklippt persilja och några klickar växtbaserad färskost som du tunnar ut med lite vatten.