Lakritspannacotta med hallon

Publicerat:
2017-03-30Tillagningstid:
En len pannacotta med mild lakritssmak och färska hallon. Lakrits och hallon är en riktig favoritkombo. 10 minuters tillagningstid plus tre timmar i kylskåpet.
Ingredienser
4 - 6portioner
Pannacotta
- 2gelatinblad
- 5dlvispgrädde
- 2-3mskkrossade lakritskarameller
- 3msksocker
Till servering
- färska hallon
- citronmeliss
Så lagar du
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och lakritskross (spar lite till garnering).
3. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och smält det i den varma gräddblandningen under omrörning.
4. Häll upp i dessertglas eller skålar, låt kallna och ställ i kylen cirka tre timmar.
Servera pannacottan toppad med färska hallon, blad av citronmeliss och lakritskross.
Dryckestips
Rött vin:
Brachetto d´Acqui Braida 2015, Italien
Nr 6260, 89 kronor (37,5 cl)
Alkoholfritt:
Kaffe