Lammentrecote med libbsticka och torkad aprikos

Ingredienser

4portioner

  • 3-4st
    lammentrecote
  • 8kvist(ar)
    citrontimjan
  • 2msk
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

ca 20-30 blad libbsticka

10 st torkade aprikoser

0,75 dl hasselnötter

8 st salladslökar eller röd buntlök

4 st späda blad röd mangold

salt och peppar

olivolja

<b>Gör så här:</b>

Stek lammentrecoten tillsammans med citrontimjan, smör, salt och peppar. Stek lammet efter smak och tycke, men viktigast av allt - låt lammet vila minst 10 minuter innan ni skär upp det.

Skulle köttet svalna är det bara att hastigt ge det lite ytvärme på stekjärnet.

Dags för tillbehöret.

Hetta upp en sauteuse och fräs libbstickan i olivoljan. Tillsätt löken som skall skäras i långa bitar och efter någon minut aprikoserna som skall skäras ner i mindre bitar.

Tillsätt mangold, salta och peppra och täck sedan sauteusen med ett lock och sänk värmen. Efter någon minut är allt klart.

Skär upp lammet i fina skivor och servera med den goda grönsaksröran.

För en matigare måltid går det utmärkt att servera t ex färskpotatis till.

Dela det här receptet med dina vänner!