Lammfärsbiffar med rosmarin och vitlök

Lammfärsbiffar med rosmarin och vitlök

Publicerat:

Tillagningstid:

Serveras med rivet äpple, valnötter och rotselleri.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    lammfärs
  • 1msk
    färsk rosmarin
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • ½ dl
    olivolja
  • 2st
    äpplen
  • 150g
    rotselleri
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • 1dl
    grovhackade valnötter
  • 2st
    tomater
  • 1st
    gurka
  • 150g
    bladsallad
  • 1st
    citron
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Skala vitlöken. Mixa vitlök, olivolja och rosmarin med handmixer.
 Rör ihop blandningen med lammfärsen.
 Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.


2. Forma färsen till pannbiffar och stek i stekpanna utan något till satt fett. Ca 4 minuter på vardera sida.


3. Ansa och skala rotselleri och äpple, riv på rivjärn och blanda ner i yoghurten. Tillsätt de grovhackade valnötterna. Smaka av med salt.

4. Skär tomaterna och gurkan i delar, blanda med salladsbladen.
 Pressa citronsaft över salladen.

5. Servera youghurtblandningen på en salladsbädd med lammbiffen överst. Servera gärna fullkornsris till.

Dela det här receptet med dina vänner!