Lammfärsbiffar med rosmarin och vitlök

Publicerat:
2013-01-16Tillagningstid:
Serveras med rivet äpple, valnötter och rotselleri.
Ingredienser
4portioner
- 600glammfärs
- 1mskfärsk rosmarin
- 3stvitlöksklyftor
- ½ dlolivolja
- 2stäpplen
- 150grotselleri
- 2dlturkisk yoghurt
- 1dlgrovhackade valnötter
- 2sttomater
- 1stgurka
- 150gbladsallad
- 1stcitron
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Skala vitlöken. Mixa vitlök, olivolja och rosmarin med handmixer. Rör ihop blandningen med lammfärsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
2. Forma färsen till pannbiffar och stek i stekpanna utan något till satt fett. Ca 4 minuter på vardera sida.
3. Ansa och skala rotselleri och äpple, riv på rivjärn och blanda ner i yoghurten. Tillsätt de grovhackade valnötterna. Smaka av med salt.
4. Skär tomaterna och gurkan i delar, blanda med salladsbladen. Pressa citronsaft över salladen.
5. Servera youghurtblandningen på en salladsbädd med lammbiffen överst. Servera gärna fullkornsris till.