Lammfärsspett med bulgur och tomatsås

Lammfärsspett med bulgur och tomatsås

Ingredienser

  • lammfärs
  • svartpeppar
  • salt
  • kummin (malen)
  • koriander (malen)
  • hackad bladpersilja
  • grillspettpinnar

Sås

  • passerade tomater
  • pressad vitlök
  • hackad gul lök
  • kummin
  • koriander
  • grönsaksfond
  • rapsolja och lite smör
  • svartpeppar
  • salt
  • cayennepeppar
  • honung

Bulgur

  • vitlök
  • gul lök
  • bulgur
  • tomatpuré
  • kummin
  • svartpeppar
  • salt
  • cayennepeppar

Så lagar du

Blanda färsen med pressad vitlök, bladpersilja, svartpeppar, salt, cayennepeppar, korianderpulver och kummin. Forma dem lagom avlånga, träd dem sedan på grillspettpinnarna. 

Sås
Fräsa vitlök och lök i oljan och lite smör.  Häll i passerade tomater och krydda med kummin, grönsaksfond, kalvfond, svartpeppar, cayennepeppar, salt och honung och låt den puttra i 10 minuter. 

Bulgur
Fräs vitlök och lök, tomatpuré och alla kryddor. Häll i bulgur och blanda. Häll i vattnet och rör och sätt sedan på locket och sänk värmen efter att det har kokat i 5 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!