Ingredienser
- lammfärs
- svartpeppar
- salt
- kummin (malen)
- koriander (malen)
- hackad bladpersilja
- grillspettpinnar
Sås
- passerade tomater
- pressad vitlök
- hackad gul lök
- kummin
- koriander
- grönsaksfond
- rapsolja och lite smör
- svartpeppar
- salt
- cayennepeppar
- honung
Bulgur
- vitlök
- gul lök
- bulgur
- tomatpuré
- kummin
- svartpeppar
- salt
- cayennepeppar
Så lagar du
Blanda färsen med pressad vitlök, bladpersilja, svartpeppar, salt, cayennepeppar, korianderpulver och kummin. Forma dem lagom avlånga, träd dem sedan på grillspettpinnarna.
Sås
Fräsa vitlök och lök i oljan och lite smör. Häll i passerade tomater och krydda med kummin, grönsaksfond, kalvfond, svartpeppar, cayennepeppar, salt och honung och låt den puttra i 10 minuter.
Bulgur
Fräs vitlök och lök, tomatpuré och alla kryddor. Häll i bulgur och blanda. Häll i vattnet och rör och sätt sedan på locket och sänk värmen efter att det har kokat i 5 minuter.