Lammfilé med ramslökspesto och svampfylld ugnspannkaka

Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600 glammfilé eller annat fint kött
- 2 msksmör till stekning
- 1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
- 70gfärsk ramslök
- 25ghasselnötter
- 1dlgrovriven prästost eller annan smakrik svensk hårdost
- 1½dlrapsolja, gärna kallpressad
- salt, svartpeppar
- 1gul lök
- 200gskogschampinjoner eller annan svamp
- 2-3msksmör till stekning
- 2krmsalt
- 1krmnymalen vitpeppar
- 3dlvetemjöl, 180 g
- 8dlmjölk, 3 %
- 4ägg
- ½tsksalt
- 1tsktorkad timjan
- 2mskkoncentrerad kycklingfond
- 50gsmör
- 1ask(ar)cocktailtomater
Så lagar du
1. Pesto: Kör ramslöken med nötter och ost i matberedare till en smulig massa. Tillsätt oljan i en fin stråle medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar.
2. Ugnspannkaka: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, grovhacka svampen. Fräs det hela i smör i stekpanna, salta och peppra.
3. Vispa ihop vetemjöl och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget, tillsätt salt, timjan och kycklingfond.
4. Lägg 50 g smör i långpannan, ställ i ugnen tills det smält och börjar bryna. Fördela svamp och lök, häll i pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen 20-25 min, tills den fått fin färg och stannat. Ta ut och låt svalna en stund före servering.
5. Krydda köttet och stek i smör så genomstekt du önskar; den smakar bäst åtminstone rosa, inte helt genomstekt. Låt vila ett par minuter, skär upp och servera med uppskuren pannkaka, pesto och halverade tomater.