Lammgryta med ärtor

Lammgryta med ärtor

Publicerat:

Tillagningstid:

Lammgryta där sötma går hand i hand med kryddor som ger rätten ett härligt djup.

Ingredienser

6portioner

  • 1,5kg
    lammlägg med ben eller lammframdel i grytbitar
  • 5msk
    matolja (med neutral smak)
  • 2st
    gula lökar
  • 6st
    vitlöksklyftor
  • 5dl
    vatten
  • 2tsk
    vinäger
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1tsk
    torkad timjan
  • 1msk
    sweet chilisås
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 600g
    ärtor
  • chilipulver (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Servering

  • färskt bröd
  • kokt potatis eller potatismos

Så lagar du

  1. Bryn lammkött och ben runt om i olja i en stor gryta tills det fått fin färg.
  2. Skala lök och vitlök, hacka löken och finhacka vitlöken. Bryn lök och vitlök några minuter med köttet.
  3. Häll vatten, vinäger, dijonsenap, timjan och sweet chili i grytan. Salta och peppra efter smak. Låt sjuda med lock på cirka 1 timme tills köttet är mört. Späd eventuellt med lite vatten om det ser ut att bli för torrt.
  4. Tillsätt ärtorna och rör om.
  5. Låt puttra på svag värme 10 minuter.
  6. Servera med färskt bröd, kokt potatis eller potatismos.

Dela det här receptet med dina vänner!