Lammgryta med kronärtskockor

Lammgryta med kronärtskockor

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    grytbitar av lamm
  • 1kg
    lammkött med ben
  • 50g
    pancetta eller rimmat fläsk
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    stjälkselleri
  • 1st
    morot
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 2dl
    vitt vin
  • 400g
    djupfrysta kronärtskockshjärtan
  • 2dl
    oliver
  • 1knippa(or)
    knippa färsk timjan
  • 2kvist(ar)
    rosmarin
  • 5dl
    buljong (kalvfond)
  • salt, peppar
  • olivolja till stekning

Så lagar du

Fräs lök, selleri, morot, vitlök och fläsktärningar tills de mjuknar. Slå på vinet och låt koka tills vinaromen dunstat bort. Häll på buljongen och låt koka ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.

Bryn lammbitarna runt om, peppra och salta (försiktigt, buljongen innehåller salt).

Lägg över lammbitarna i en ugnsfast form. Slå över grönsakerna och buljongen. Peta ner oliver och kornärtskockshjärtan mellan köttbitarna och lägg i de färska kryddorna. Stek vidare i ugnen på 175 grader ca en timma. Vänd bitarna efter halva tiden.

Dela det här receptet med dina vänner!