Lammgryta med kronärtskockor

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500ggrytbitar av lamm
- 1kglammkött med ben
- 50gpancetta eller rimmat fläsk
- 1stgul lök
- 1ststjälkselleri
- 1stmorot
- 4stvitlöksklyftor
- 2dlvitt vin
- 400gdjupfrysta kronärtskockshjärtan
- 2dloliver
- 1knippa(or)knippa färsk timjan
- 2kvist(ar)rosmarin
- 5dlbuljong (kalvfond)
- salt, peppar
- olivolja till stekning
Så lagar du
Fräs lök, selleri, morot, vitlök och fläsktärningar tills de mjuknar. Slå på vinet och låt koka tills vinaromen dunstat bort. Häll på buljongen och låt koka ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan.
Bryn lammbitarna runt om, peppra och salta (försiktigt, buljongen innehåller salt).
Lägg över lammbitarna i en ugnsfast form. Slå över grönsakerna och buljongen. Peta ner oliver och kornärtskockshjärtan mellan köttbitarna och lägg i de färska kryddorna. Stek vidare i ugnen på 175 grader ca en timma. Vänd bitarna efter halva tiden.