Lammgryta Tajine med tomat samt höstprimörer

Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- 600 glammstek gärna från ungdjur
- 100gmorötter
- 100gsmå tomater, gärna med kvisten kvar som kan koka med
- 100gsyltlök
- 100gblomkål
- 4stklyftor vitlök
- 2 stkvistar färsk rosmarin
- 4dltomatjuice
- 2mskrapsolja
- 2mskhackad kruspersilja
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Börja med att skala och grovhacka vitlöken, skär sedan ner lammsteken i ca 1 1/2 cm stora bitar, stek detta tillsammans i 2 msk rapsolja. Stek tills att lammet har fått en gyllenbrun färg.
2. Häll på tomatjuicen samt lägg i morötterna samt den färska rosmarinen, sätt sedan på locket på tajinen och låt småkoka i ca 30 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vatten om det behövs.
3. Ansa och skär ner blomkålen samt morötterna i mindre bitar, 1 till 2 cm stora.
4. Tillsätt sedan alla grönsaker och låt småkoka i 10 minuter, smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Strö över kruspersiljan.
5. Serveras med ris eller kokt potatis.