Lammkotlett, svartkål, kantareller och rostad vitlök i smör

Lammkotlett, svartkål, kantareller och rostad vitlök i smör.

Publicerat:

Tillagningstid:

Elegant rätt med stora smaker.

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    lammracks
  • 1knippa(or)
    svartkål
  • 400
    färskpotatis
  • 200g
    putsade kantareller
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 50g
    smör

Kryddblandning

  • 1msk
    fänkål
  • ½msk
    lakritsgranulat
  • msk
    rosmarin
  • 3tsk
    senapspulver
  • ½msk
    svartpeppar
  • ¼msk
    mald vitpeppar

Så lagar du

1. Mixa de hela kryddorna och blanda med de malda kryddorna.

2. Krydda lammracks med salt och kryddblandning runt om. Stek eller grilla till fin yta och baka sedan till en innertemp på 58 c.

3. Lägg potatis i en långpanna. Krydda med salt och hyvla på lite smör. Rosta i ugn på 190 c tills mjuka. Baka vitlöksklyftor samtidigt på en plåt i ugn tills gyllene.

4. Mosa med smöret och vispa luftigt. Råstek kantarell och svartkål i lite olja och salt. Blanda med potatis och servera med smör och lamm.

Dela det här receptet med dina vänner!