Lammkotlett, svartkål, kantareller och rostad vitlök i smör

Publicerat:
2015-09-01Tillagningstid:
Elegant rätt med stora smaker.
Ingredienser
2portioner
- 2stlammracks
- 1knippa(or)svartkål
- 400färskpotatis
- 200gputsade kantareller
- 2stvitlöksklyftor
- 50gsmör
Kryddblandning
- 1mskfänkål
- ½msklakritsgranulat
- 1½mskrosmarin
- 3tsksenapspulver
- ½msksvartpeppar
- ¼mskmald vitpeppar
Så lagar du
1. Mixa de hela kryddorna och blanda med de malda kryddorna.
2. Krydda lammracks med salt och kryddblandning runt om. Stek eller grilla till fin yta och baka sedan till en innertemp på 58 c.
3. Lägg potatis i en långpanna. Krydda med salt och hyvla på lite smör. Rosta i ugn på 190 c tills mjuka. Baka vitlöksklyftor samtidigt på en plåt i ugn tills gyllene.
4. Mosa med smöret och vispa luftigt. Råstek kantarell och svartkål i lite olja och salt. Blanda med potatis och servera med smör och lamm.