Lammkotletter med chimichurri

Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
Chimichurri är en spännande sydamerikansk sås som ger är både örtigt fräsch och latinskt het.
Ingredienser
10portioner
Lamm
- 10stlammkotletter
- 1tskmalen spiskummin
- 1klyfta(or)vitlök, finhackad
- 1½mskolivolja
- salt
Chimichurri
- 1kruk(or)koriander, plockad
- 1dlbladpersilja, finhackad
- 2tsktorkad oregano
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 1stcitron, det rivna skalet
- ½tskchiliflakes eller ½ färsk chili
- 1dlolivolja
- 2-3mskröd vinäger
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Skala och stöt vitlök, chili, koriander och citronskal i en mortel eller kör i en mixer. Tillsätt olja, vinäger och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara såsen i en ren glasburk.
2. Blanda lammet, kryddorna och hälften av chimichurrin i en påse, se till att köttet är ordentligt täckt med alla kryddor. Knyt igen påsen och marinera köttet minst i 30 minuter eller gärna över natten.
3. Grilla lammkotletterna eller stek dem i en panna.
4. Servera köttet med resterande chimichurrin, klyftpotatis och en fräsch sallad.