Lammkotletter med chimichurri

Lammkotletter med chimichurri

Publicerat:

Tillagningstid:

Chimichurri är en spännande sydamerikansk sås som ger är både örtigt fräsch och latinskt het.

Ingredienser

10portioner

Lamm

  • 10st
    lammkotletter
  • 1tsk
    malen spiskummin
  • 1klyfta(or)
    vitlök, finhackad
  • msk
    olivolja
  • salt

Chimichurri

  • 1kruk(or)
    koriander, plockad
  • 1dl
    bladpersilja, finhackad
  • 2tsk
    torkad oregano
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    citron, det rivna skalet
  • ½tsk
    chiliflakes eller ½ färsk chili
  • 1dl
    olivolja
  • 2-3msk
    röd vinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Skala och stöt vitlök, chili, koriander och citronskal i en mortel eller kör i en mixer. Tillsätt olja, vinäger och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara såsen i en ren glasburk.

2. Blanda lammet, kryddorna och hälften av chimichurrin i en påse, se till att köttet är ordentligt täckt med alla kryddor. Knyt igen påsen och marinera köttet minst i 30 minuter eller gärna över natten.

3. Grilla lammkotletterna eller stek dem i en panna.

4. Servera köttet med resterande chimichurrin, klyftpotatis och en fräsch sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!