Lammstek med honungsglacerade rödbetor

Lammstek med honungsglacerade rödbetor

Ingredienser

4portioner

  • 0,8 kg
    lammrostbiff (eller filé)
  • färska örter (rosmarin, salvia och timjan)
  • vitlök efter smak
  • 1st
    citron
  • olivolja

Glacerade rödbetor:

  • 8st
    små rödbetor
  • olja
  • smör
  • salt och peppar
  • 1-2msk
    kapris
  • 1msk
    honung
  • färsk persilja

Så lagar du

Sätt ugnen på 150 grader.

Glacerade rödbetor:

Skölj av rödbetorna och salta dem. Lägg dem i en form med skalet på och låt dem gå i ugnen i ca 1 timma. Känn med en kniv om de är färdiga. Lägg dem sedan på bakplåtspapper så att de inte färgar av sig på skärbrädan. Skala och klyfta dem. Glacera i en stekpanna med olivolja, smör, honung, salt, peppar några minuter. Toppa med kapris.

Putsa rostbiffen fri från hinnor. Häll lite olivolja på, salta och peppra. Gnid gärna in köttet med en vitlöksklyfta. Bryn på medelhög värme med örterna, vitlök och citronzest i olja. Ca ett par minuter på varje sida så köttet får fin färg. Placera sedan i en ugnsform och sätt in i ugnen på 150 grader. Använd stektermometer. Låt lammet nå en innertemperatur på cirka 56-60 grader. Det ger ett saftigt rosa kött.

Ta ut lammet och låt vila i ca 20 min på en sval tallrik. Ta bort örterna. Skiva upp i riktning med fibrerna. Servera med glacerade rödbetor och salsa verde.

Dela det här receptet med dina vänner!