Långbakad rödbeta med dragonkräm och enbär

Publicerat:
2015-09-24Tillagningstid:
För dig som vill tänka hållbart men samtidigt äta väldigt gott.
Ingredienser
4portioner
- 5strödbetor
- 1sttomat
- 50gspenat
- 1kruk(or)dragon
- 1,5dliskall matolja
- 1tskenbär
- 1skiva(or)rågbröd
- 1msksmält smör
- harsyra från skogen (om du har möjlighet)
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Tvätta rödbetorna noga. Vik in fyra stycken i aluminiumfolie med lite havsalt. Baka i ugn på 130 grader i tre-fyra timmar. Råriv den sista betan och blanda med grovriven långbakad (avsvalnad) rödbeta. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
2. Kärna ur tomaterna och mixa slätt med spenaten. Tillsätt dragon och fortsätt mixa. Montera med matolja till tjock kräm. Fördela riven rödbeta i fyra små djupa tallrikar. Krydda med hackade enbär.
3. Toppa med en klick dragonkräm. Smörstek rågbröd och sprid ut över rödbetan. Avsluta med plockad harsyra.