Langos

Langos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kanske den maträtt som kännetecknar Ungern bäst. Avnjuts med vitlök och olivolja eller riven ost. Alltid med crème fraiche till.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 25g
    jäst
  • 2dl
    ljummet vatten
  • 300g
    mjöl
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Fyllning

Du kan äta din langos med nästan vad som helst. Traditionellt smörjs de med vitlöksolja eller crème fraiche och riven ost men de är också goda med bara salt. Vill man göra söta langos kan man till exempel servera dem med crème fraiche, kanel och socker.

Langos

1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och knåda degen grundligt i 5-10 minuter. Låt degen jäsa på en varm plats i ca en timme.

2. Dela degen i 10 lika stora bitar och forma till runda bröd på ca 10 cm i diameter. Lyft upp degen och använd fingrarna och gravitationen till att dra i den. Langos ska vara papperstunna i mitten och omges av en tjockare kant som höjer sig när brödet läggs i den varma oljan.

3. Låt de färdigformade bröden jäsa i 40 minuter.

4. Värm oljan till 180° och stek langosen ca 1 minut på varje sida.

5. Ät direkt efteråt.

Dela det här receptet med dina vänner!