Lasagne med keso

Publicerat:
2020-03-30Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1pakettorkade lasagneplattor eller motsvarande mängd färska
- 2gula lökar, rivna
- 2morötter, rivna
- 400gfärs av valfri sort, nöt, vilt, veg, fågel-du väljer!
- 2pakettomater, krossade
- vitlök
- salt och peppar
- smör eller olja till stekning
- 1kgkeso
- 2dllagrad hårdost, riven
Till servering
- grönsallad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och morötter i olja/smör en kastrull med höga kanter.
2. Stek färsen gyllene i stekpanna, häll över den i lökkastrullen.
3. Häll på tomater, koka ihop minst 10 minuter, gärna längre. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Du kan ta i tex oregano och buljongtärning också om det finns hemma.
4. Varva färs, plattor och keso i en ugnsform.
5. Översta lagret ska vara sås, keso och riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och ytan gyllene, det tar ca 30 minuter i varmluftsugn, något längre i vanlig. Men ni vet, en får alltid hålla koll på tiden för just sin ugn, eftersom det varierar. Servera med en fräsch sallad.
Tips
Riv morötter och lök i matberedaren. Tillsätt gärna fler rotsaker tex selleri. När du ändå har den framme, så passa på att riva och strimla lite extra till sallad inför veckan som kommer.