Lasagne med selleri och morötter

Publicerat:
2016-09-15Tillagningstid:
En klassiker hos både stora och små. Här i en snabb variant där köttfärssås, grönsaker och bechamelsås blandas i samma gryta.
Ingredienser
4portioner
- 1purjolök
- 1selleri
- 1vitlöksklyfta
- finrivna morötter
- olivolja
- 500gnötfärs
- pastakryddmix
- 5dlmjölk
- 5dlvatten
- lasagneplattor
- riven ost
Så lagar du
1. Finhacka purjolök, selleri och vitlök. Stek mjuka tillsammans med de rivna morötterna.
2. Stek färsen tillsammans med grönsakerna. Krydda med kryddmixen. Häll i mjölk och vatten.
3. Varva lasagneplattor och köttfärsröran i en form. Grädda i ugnen 15 minuter på 225 grader.
4. Ta ut formen och täck med riven ost. Grädda tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.