Lasagne på svamp, bacon och spenat

Publicerat:
2016-10-10Tillagningstid:
Mycket smakrik variant på en klassisk rätt, som klarar sig fint även utan tomatsås som bas.
Ingredienser
4portioner
- 400gvildsvamp
- 2stgula lökar, finhackade
- 1stvitlöksklyfta
- 300gspenat
- 1paketbacon
- 50gsmör
- 50gmjöl
- 6dlmjölk
- 6-8stlasagneplattor
- hårdlagrad ost
Så lagar du
1. Bechamelsås: Smält smör och tillsätt mjöl. Vispa i mjölk efterhand. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Stek svampen i lite olja. Tillsätt smör och hälften av löken mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla och knaperstek bacon.
4. Svetta spenat och finhackad lök och vitlök tills mjuk.
5. Varva bechamelsås, lasagneplattor, svamp, bacon och spenat. Avsluta med mer bechamel och hårdlagrad ost.
6. Gratinera i ugn på 190°C i ca 30 minuter.