Lat-lasagne allt i ett

Lat-lasagne allt i ett 

Publicerat:

Tillagningstid:

Lasagne är en sån där rätt som kan kännas tjorvig att dra igång en vardag. Men inte längre! Jag älskar fortfarande en långlagad lasagne, det är inte det. Men för en vardag är denna ett kanonalternativ!/Susanne

Ingredienser

6portioner

  • 2
    lökar, hackade
  • 2-3klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • ½kg
    blandade grönsaker och rotfrukter, i bitar
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2msk
    fond, grönsaks- eller hönsfond
  • 2burk(ar)
    tomater, krossade
  • 2paket
    färska lasagneplattor, 400 g
  • 4dl
    crème fraiche , valfri fetthalt men kokbar
  • 2paket
    gröna linser, färdigkokta ca 4 dl
  • 150g
    ost, riven
  • rester, som tex rökt skinka, rökt fläsk, köttfärssås, färskost, fetaost, oliver, kapris
  • basilika eller oregano
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Så lagar du

1. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt grönsaker och tomatpuré, fräs någon minut. Häll på krossade tomater. Skölj ur burkarna med vatten, häll i vattnet i grytan. Låt sjuda ca 15 minuter.

2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Rör ner crème fraiche, linser och ev rester i grönsakerna, smaka av med salt, peppar och basilika.

3. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och ost i en ugnsform. Börja och avsluta med grönsaksröra och spara en näve ost till toppen. Grädda tills lasagnen är vackert gyllene och genomgräddad. Det tar ca 20 minuter.

4. Servera med blandad sallad och vitlöksbröd. Garnera gärna med färsk basilika.

Dela det här receptet med dina vänner!