Lat-lasagne allt i ett

Publicerat:
2019-10-02Tillagningstid:
Lasagne är en sån där rätt som kan kännas tjorvig att dra igång en vardag. Men inte längre! Jag älskar fortfarande en långlagad lasagne, det är inte det. Men för en vardag är denna ett kanonalternativ!/Susanne
Ingredienser
6portioner
- 2lökar, hackade
- 2-3klyfta(or)vitlök, hackade
- ½kgblandade grönsaker och rotfrukter, i bitar
- 2msktomatpuré
- 2mskfond, grönsaks- eller hönsfond
- 2burk(ar)tomater, krossade
- 2paketfärska lasagneplattor, 400 g
- 4dlcrème fraiche , valfri fetthalt men kokbar
- 2paketgröna linser, färdigkokta ca 4 dl
- 150gost, riven
- rester, som tex rökt skinka, rökt fläsk, köttfärssås, färskost, fetaost, oliver, kapris
- basilika eller oregano
- salt och peppar
- olja till stekning
Så lagar du
1. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt grönsaker och tomatpuré, fräs någon minut. Häll på krossade tomater. Skölj ur burkarna med vatten, häll i vattnet i grytan. Låt sjuda ca 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Rör ner crème fraiche, linser och ev rester i grönsakerna, smaka av med salt, peppar och basilika.
3. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och ost i en ugnsform. Börja och avsluta med grönsaksröra och spara en näve ost till toppen. Grädda tills lasagnen är vackert gyllene och genomgräddad. Det tar ca 20 minuter.
4. Servera med blandad sallad och vitlöksbröd. Garnera gärna med färsk basilika.