Låtsaskött - Pasta med quorn och sojabolognese

Publicerat:
2019-05-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Soja bolognese
- 2stgula lökar
- 4klyfta(or)vitlök
- 1knippa(or)persilja
- 2dltorkad sojafärs (eller 4 dl fryst)
- 4msktomatpuré
- 2-3msktorkad basilika
- 2burk(ar)krossade tomater
- 2tärning(ar)grönsaksbuljong
- olivolja
- salt och peppar
Pasta med quorn
- 300gquorn i bitar
- 2-3klyfta(or)vitlök
- 1knippa(or)persilja
- 2dlgrädde eller havregrädde
- salt och peppar
- smör eller olja till stekning
- pasta till servering
Så lagar du
Soja bolognese
1. Om du använder torkad sojafärs börjar du med att lägga den i blöt i varmt vatten. Ta cirka 3 delar vatten till 1 del sojafärs. Om färsen suger åt sig allt vatten direkt kan du tillsätta mer.
2. Hacka löken fint och fräs den mjuk i olivolja i en stekpanna eller i en vid kastrull.
3. Krossa vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Låt dem fräsa med löken.
4. Hacka persiljan fint och lägg den i lökfräset.
5. Häll av eventuellt överskottsvatten från sojafärsen och lägg den i stekpannan. Om du använder fryst sojafärs lägger du den direkt i pannan.
6. Smula i buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén. Rör om.
7. Tillsätt basilikan, rör om noga och låt alltihop fräsa någon minut till.
8. Häll i de krossade tomaterna och låt såsen koka upp igen.
9. Sänk värmen och låt såsen puttra långsamt på svag värme i minst en timme.
Pasta med quorn
1. Lägg quornbitarna frysta direkt i pannan och stek dem i smör eller olja.
2. Krossa vitlöksklyftorna och hacka dem fint. Lägg dem i pannan och sänk värmen så att vitlöken inte bränns.
3. Hacka persiljan och låt den fräsa med tills både quorn och persilja har fått lite färg.
4. Häll på grädden och låt det hela puttra i några minuter.
5. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera med valfripasta och eventuellt riven parmesan.