Lättbakat fullkornsbröd

Lättbakat fullkornsbröd

Ingredienser

10portioner

  • 1liter
    naturell yoghurt
  • 1paket
    jäst
  • 2dl
    linfrö
  • 2dl
    solroskärnor
  • 1msk
    salt
  • 10dl
    grahamsmjöl (600 g)
  • 4dl
    fint rågmjöl (220 g)
  • smör till formarna
  • 2dl
    pumpakärnor

Så lagar du

1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.

2. Tilsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.

3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumakärnorna i botten på formarna.

4. Fördela degen i formarna. Strö över pumpakärnor och platta till.

5. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.

6. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.

Dela det här receptet med dina vänner!