Ingredienser
10portioner
- 1liternaturell yoghurt
- 1paketjäst
- 2dllinfrö
- 2dlsolroskärnor
- 1msksalt
- 10dlgrahamsmjöl (600 g)
- 4dlfint rågmjöl (220 g)
- smör till formarna
- 2dlpumpakärnor
Så lagar du
1. Ljumma yoghurten tills den är fingervarm, 37°. Finfördela jästen i en bunke och häll över yoghurten. Rör tills den löst sig.
2. Tilsätt linfrö, solroskärnor, salt och mjölet. Rör samman så att allt blandas. Låt jäsa under plastfolie 30 min.
3. Smörj två 1 1/2 liters formar. Häll hälften av pumakärnorna i botten på formarna.
4. Fördela degen i formarna. Strö över pumpakärnor och platta till.
5. Ställ in formarna på galler längst ner i ugnen. Sätt samtidigt ugnen på 200°.
6. Grädda 1 timme. Täck sedan med aluminiumfolie och sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda ytterligare 45 min. Ta ut och låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.