Lättgjord fisksoppa

Publicerat:
2017-02-08Tillagningstid:
En lättgjord och smal fisksoppa som passar både till vardag och fest. Men soppan i sig är riktig smalmat. En portion innehåller bara 250 kcal.
Ingredienser
4portioner
- 600gtorsk, skreitorsk eller sej
- 1tsksalt
- 1stliten purjolök
- 2-3stmorötter, 200 gram
- 1stfänkål, 200 gram
- 1stvitlöksklyfta
- 2mskolivolja
- 1burk(ar)krossade tomater, ca 400 gram
- 1½dlvitt torrt vin
- 6dlvatten
- 2stfiskbuljongtärningar
- 1dlfinhackad dill
- salt och nymald peppar
Så lagar du
1. Skär fisken i bitar. Salta dem med 1 tsk salt och ställ åt sidan.
2. Ansa grönsakerna. Skiva purjolök, morötter och fänkål.
3. Fräs alltsammans i olivoljan tillsammans med riven eller pressad vitlök.
4. Tillsätt tomater, vin, vatten och fiskbuljongtärningar. Koka 10–15 minuter under lock tills grönsakerna börjar bli mjuka.
5. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar och tillsätt dillen.
En portion av soppan innehåller 250 kcal.