Lättrimmad fläskfilé med salsa verde

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 600gputsad fläskfilé
- 3msksalt
Till kokning:
- 1litervatten, cirka
- 10svartpepparkorn
- 1gul lök
- salsa verde
- 1dllöst packade persiljeblad
- 1dllöst packade basilika- eller myntablad
- 4sardellfiléer
- 2mskkapris
- 1klyfta(or)vitlök
- 1skiva(or)kantskuret, vitt bröd
- 1dlolivolja
- ev salt
- 1krmnymald svartpeppar
Så lagar du
1. Blanda salt och socker i en stor fryspåse. Lägg i filén, skaka om och knyt till. Låt filén ligga i kylen högst 10 timmar. Vänd den ett par gånger under tiden. Ta upp köttet och spola av det och torka med hushållspapper.
2. Salsa verde: Mixa örterna tillsammans med sardeller, kapris och pressad vitlök. Tillsätt brödet och sedan oljan i en fin stråle och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp vattnet med peppar och lök i klyftor. Stick in en termometer mitt i köttet och koka under lock 15-20 minuter tills innertemperaturen är 65°.
4. Servera köttet varmt eller kallt med salsa verde, kokt potatis och grönsaker.