Lättrimmad fläskfilé med salsa verde

Lättrimmad fläskfilé med salsa verde

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 600g
    putsad fläskfilé
  • 3msk
    salt

Till kokning:

  • 1liter
    vatten, cirka
  • 10
    svartpepparkorn
  • 1
    gul lök
  • salsa verde
  • 1dl
    löst packade persiljeblad
  • 1dl
    löst packade basilika- eller myntablad
  • 4
    sardellfiléer
  • 2msk
    kapris
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1skiva(or)
    kantskuret, vitt bröd
  • 1dl
    olivolja
  • ev salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda salt och socker i en stor fryspåse. Lägg i filén, skaka om och knyt till. Låt filén ligga i kylen högst 10 timmar. Vänd den ett par gånger under tiden. Ta upp köttet och spola av det och torka med hushållspapper.

2. Salsa verde: Mixa örterna tillsammans med sardeller, kapris och pressad vitlök. Tillsätt brödet och sedan oljan i en fin stråle och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka upp vattnet med peppar och lök i klyftor. Stick in en termometer mitt i köttet och koka under lock 15-20 minuter tills innertemperaturen är 65°.

4. Servera köttet varmt eller kallt med salsa verde, kokt potatis och grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!