Lättrökt julskinka med citrusgriljering

Publicerat:
2015-12-15Tillagningstid:
Julskinkan blir vackert blank när den griljeras med gelé. Den lättrökta skinkan finns att köpa både rimmad och färdigkokt.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1stfärdigkokt lättrökt julskinka (3-4 kg)
- 1stglas röd vinbärsgelé (180 g)
- 2tskbruna senapsfrön
- 1stlime
- 3stkumquats
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dra loss svålen på skinkan.
3. Smält gelén på svag värme tills det är tjockflytande.
4. Tvätta citrusfrukterna mycket väl och skiva dem tunt. Skeda ut gelén över skinkan men spara lite som får smälta helt. Tryck fast citrusskivorna i gelén och pensla med det helt smälta geléet.
5. Gratinera mitt i ugnen cirka 10–15 minuter. Ta ut skinkan. Om citrusskivor ramlat är det lätt att trycka dem på plats igen. Pensla en gång till med gelé som runnit av och eventuell överbliven gelé.