Tryffel med lavendel

Publicerat:
2020-09-11Lavendel och choklad tycker jag är en fantastisk smakkombination. I de här tryfflarna använder jag torkade lavendelblommor. De ger en mild och elegant smak som påminner om England och afternoon tea.
Ingredienser
- 1dlgrädde
- 2msklavendelblommor, torkade
- 340gchoklad, 85% kakao
- 5mskhonung
- lite flingsalt
Så lagar du
1. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Hacka chokladen fint.
3. Häll grädde och lavendelblommor i en kastrull och låt dem nästan koka upp.
4. Dra av från plattan och låt dra i 5 minuter.
5. Sila genom en finmaskig sil. Pressa ur grädden ur blommorna ordentligt.
6. Smält chokladen på låg värme i ett vattenbad.
7. Värm upp grädden igen tills den nästan kokar.
8. Häll i chokladen och rör kraftfullt tills chokladen smälter.
9. Tillsätt honungen och rör till en blank smet.
10. Häll upp i den pappersklädda formen.
11. Låt stå i kylen i ca 3 timmar tills smeten stelnat.
12. Skär upp i 3 cm stora rutor med en vass kniv och lägg rutorna på ett fat med bakplåtspapper.
13. Strö tre lavendelblommor och några saltflingor på varje ruta.