Lax carpaccio

Lax carpaccio

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    laxfilé
  • 2st
    goda äpplen t ex "Discovery"
  • 2st
    stjälkar blekselleri
  • ½stänk
    fänkål
  • 4msk
    laxrom eller annan rom t ex forellrom eller löjrom
  • 1 - 2msk
    citroner
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • ev. blomsterkrasse eller annan krasse till garnering

Så lagar du

Skiva laxen i jämna fina skivor ca 3 mm tjocka och lägg upp dom bredvid varandra på ett fat. Försök att lägga dom jämnt och snyggt bredvid varandra i ett vackert mönster.

Strö lite salt över laxen och pressa 2 msk citronsaft på den. Låt laxen stå med detta ca 15 minuter innan servering.

Skär ner äpple, blekselleri och fänkål i små tärningar och blanda samman i en bunke med 2-3 msk citronsaft.

Lägg äppelblandningen på den skivade laxen och toppa med lite laxrom, nymald peppar, olivolja och eventuellt lite blomsterkrasse.

Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!