Ingredienser
4portioner
- 400glaxfilé
- 2stgoda äpplen t ex "Discovery"
- 2ststjälkar blekselleri
- ½stänkfänkål
- 4msklaxrom eller annan rom t ex forellrom eller löjrom
- 1 - 2mskcitroner
- olivolja
- flingsalt
- nymald peppar
- ev. blomsterkrasse eller annan krasse till garnering
Så lagar du
Skiva laxen i jämna fina skivor ca 3 mm tjocka och lägg upp dom bredvid varandra på ett fat. Försök att lägga dom jämnt och snyggt bredvid varandra i ett vackert mönster.
Strö lite salt över laxen och pressa 2 msk citronsaft på den. Låt laxen stå med detta ca 15 minuter innan servering.
Skär ner äpple, blekselleri och fänkål i små tärningar och blanda samman i en bunke med 2-3 msk citronsaft.
Lägg äppelblandningen på den skivade laxen och toppa med lite laxrom, nymald peppar, olivolja och eventuellt lite blomsterkrasse.
Servera!