Lax i curry- och tomatsås

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé eller laxkotlett
- 1,5mskrapsolja
- 1mskcurry
- 1mskfärsk ingefära
- 1mskkorianderfrön
- 5gmandel
- 1tskchili
- 1/2stgul lök
- 1/2stvitlöksklyfta
- 1,5mskcitronsaft
- 2dltomater
- 2stmedelstora morötter
- 1stblomkålshuvud
- 1/2stsquash
- 1dlvatten
- kryddor efter smak
Så lagar du
Fräs löken i olja på medelvärme i några minuter. Lägg därefter i curry ingefära, korianderfrön, mandel, chili och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vitlöken sist och fräs någon minut till.
Häll över citronsaft, vatten och de krossade tomaterna, rör om och sänk värmen. Det ska bara sjuda försiktigt.
Lägg laxen på tomatsåsen, se till att bitarna inte ligger ovanpå varandra. Sätt på locket och låt sjuda i ca 5 minuter, vänd på laxen och låt den sjuda ytterligare 5 minuter.
Koka blomkålshuvudet helt. Se till att det inte blir överkokt. Skär en morot till stavar, sär squashen i halvcentimetertjocka skivor och fräs morot och squash snabbt i en 1/2 msk olja. Krydda efter smak.
Riv en morot och servera till maten.
Modern stenåldersmat - fakta och recept för 14 dagar. Skoglund L, Lindeberg S, Larsson S, Soffman J. Natur och Kultur 2004.