Lax i paket

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1-1,5kglaxfilé (dela i två halvor)
- 0,5kgpurjolök
- 2stvårlök
- färsk spenat
- smör
- 3dlcrème fraiche eller gräddfil
- 1mskskånsk söt senap
- 200gräkor, skalade och hackade
- 1burk(ar)stenbitsrom
- 1knippa(or)dill
- salt
- peppar
Så lagar du
Pressa saften från en halv lime över varje halva
Salta och peppra båda halvorna
Lägg lök- och spenathacket på ena laxhalvan, klicka över lite smör och lägg över andra halvan.
Slå in i ett paket av smörgåspapper och folie.
Lägg på grillen i 15 minuter på varje sida eller i en ugnsfast form med lite vatteni botten,
i ugnen i 30 minuter i 175 grader.
Kall sås
3 dl crème fraiche eller gräddfil
1 msk skånsk söt senap
200g räkor, skalade och hackade
1 liten burk stenbitsrom
1 knippe dill
salt o peppar
Servera med den kalla såsen, sallad och nykokt potatis.